hypotheek@brrgroep.nl 010-286 5933
Brr Groep
Loading…
  • 0
  • 1


-    Voor huurwoningen gelden vaak lange wachtlijsten. Bij koopwoningen hebt u hier niet mee te maken, helemaal niet in deze tijd waar een groot aanbod van koopwoningen is.

-    U bent eigen baas over uw woning. U mag zelf bepalen wat u verandert aan de woning en kunt de woning naar eigen wens verbouwen en inrichten. De eventuele waardestijging van verbeteringen aan de woning zijn voor u zelf bestemd.

-    Als u een woning huurt, kan de huur jaarlijks stijgen, waardoor uw maandlasten elk jaar oplopen. Bij kopen blijft uw maandlast, afhankelijk van de gekozen hypotheek, voor een lange tijd gelijk.
 
-    Als u maandelijks huur betaalt, wordt dit door de verhuurder gebruikt als aflossing van een financiering en voor onderhoudskosten voor de woning. Voor u als huurder is dat geld echter gewoon 'weg'. Als u als eigenaar van een woning maandelijks hypotheeklasten betaalt en aflost, bouwt u daarmee eigen vermogen op. U bouwt dus bezit op.

-    Belastingvoordelen: het rentedeel van uw hypotheeklasten is fiscaal aftrekbaar. De Nederlandse belastingdienst betaalt dus mee aan uw hypotheek.

-    U hebt meer keuzevrijheid in waar u gaat wonen.

-    U heeft een eigen vaste plek en wordt niet gedwongen om telkens naar een andere huurwoning te moeten verhuizen.

-    De prijzen van huizen fluctueren enigszins, maar normaal gesproken zal een woning in de toekomst altijd meer waard worden dan op het moment van aankoop. Het kopen kan dus als een investering en vermogensopbouw voor de toekomst worden beschouwd.

-    U kunt te allen tijde uw woning te koop zetten en deze verkopen. Afhankelijk uiteraard van de waardeontwikkeling op dat moment kunt u bij verkoop eventueel winst maken